Skip links
Sertifikat i kontrola kvaliteta

Standardi u EU

Kontrolišite kvalitet i pretvorite više kompanija u svoje partnere

Standardi i publikacije o standardizaciji su dobrovoljne smernice koje pružaju tehničke specifikacije za proizvode, usluge i procese – od industrijskih zaštitnih šlemova ili punjača za elektronske uređaje do nivoa kvaliteta usluga u javnom prevozu. Standarde razvijaju privatne organizacije za standardizaciju obično na inicijativu zainteresovanih strana koje vide potrebu za primenom standarda.

Iako su standardi kao takvi dobrovoljni, njihovo korišćenje dokazuje da vaši proizvodi i usluge dostižu određeni nivo kvaliteta, bezbednosti i pouzdanosti.

Glavne prednosti korišćenja standarda

Uočiti trendove pre nego što postanu prepreke u vašem poslovanju. Ispunite jedan od najčešće zahtevanih uslova u saradnji sa drugim kompanijama na tržištu Evropske Unije – Kontrola kvaliteta vaših procesa u poslovanju.

Standardizovani kvalitet i bezbednost proizvoda pomažu vašem preduzeću da izgradi poverenje potrošača. Na primer, alati i oprema dizajnirani i testirani u skladu sa standardima pružaju bolju zaštitu za profesionalce kao što su vatrogasci

Standardi pomažu u zaštiti životne sredine i zdravlja potrošača. Na primer, standardi obezbeđuju metode merenja za praćenje i kontrolu zagađenja vazduha. Standardi za higijenu hrane daju klasifikaciju i metode ispitivanja za materijale u kontaktu sa hranom.

Bolji pristup tržištima EU

Standardi mogu da otvore tržišta čineći vaše proizvode ili usluge kompatibilnim i uporedivim. Standardi mogu pomoći da se poboljša interoperabilnost između proizvoda ili usluga. Na primer, standardi savetuju veličinu šinskih šina kako bi se osigurala bezbednost vozova.

Kako pronaći standard

Za traženje evropskog standarda možete koristiti jedan od pretraživača na portalima evropskih organizacija za standardizaciju:

    • CenelecOpen kao eksterna veza za elektrotehničke standarde
    • ETSIOpen kao eksterna veza za telekomunikacione standarde
    • CEN za sve ostale sektorske standarde

Pošaljite e-upit da saznate cene i najkraći rok da dođete do sertifikata

    Leave a comment

    U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.