Skip links

Implementacija Standarda

Investirajte u budućnost, konkurentnost i svoje procese

e-upitnik za cene i uslove

Pošaljite e-upit i saznaćete cene i najkraći rok da dođete do sertifikata.

  Prepustite proces implementacije u ruke specijalizovanoj kompaniji za pružanje konsultantskih usluga u oblasti standarda.

  Naš zadatak je  da pomognemo svojim klijentima da posluju bolje, optimizuju troškove poslovanja i uvođenja standarda

  +381 61 609 1941

  IMPLEMENTACIJA STANDARDA

  Generička dokumentacija

  Razvili smo jednostavna i laka generička rešenja kako bi se omogućila brza i praktična implementacija ISO standarda za mala i srednja preduzeća.

  Implementacija Standarda

  Naša kompanija se specijalizovala za implementaciju standarda različitih oblasti, uključujući kvalitet, bezbednost i zaštitu životne sredine.

  Ako je vaš cilj da proizvodite i prodajete kvalitetne proizvode i usluge, koji odražavaju zahteve razvijenih tržišta i kupaca, pokazujući da se kupci mogu osloniti na vas i da zaslužujete njihovo poverenje neophodan je vaš prvi korak – da implementirate standarde koji će pokazati vašu posvećenost i kontrolu kvaliteta!

  Naš tim stručnjaka ima višegodišnje iskustvo u implementaciji standarda i pružanju konsultantskih usluga na polju implementacije standarda. Pomoćiće mo vam da uspostavite optimalan nivo procedura i dokumentacije u vašem poslovanju, kako biste ispunili zahteve standarda i unapredili efikasnost vaše organizacije.

  Nudimo brzu i jednostavnu implementaciju standarda sa ciljem uspostavljanja efikasnog sistema menadžmenta i kontrole procesa.

  Standard jedan od preduslova na javnim nabavkama

  Počnite da razmišljate o tome kako da poboljšate sopstvene procesa već danas i steknete konkurentsku prednost na tržištu! Implementacija standarda uz generičku dokumentaciju SwisoCert-a je brza i jednostavna, a cilj nam je da pomognemo vašoj organizaciji da uspostavi efikasan sistem menadžmenta i kontrole procesa.

  Sposobni smo da odgovorimo na zahteve tržišta u kratkom roku i verujemo da naša cena usluge implementacije standarda predstavlja najbolju ponudu na tržištu.

  U nastavku teksta pronaćete primere iz prakse u kojima se zahtevaju standardi od dobavljača roba i usluga.

  Standardi i preduslovi za izvoz proizvoda u EU

  Implementacijom i primenom generičke dokumentacije, kompanije svih vrsta, veličina i specijalnosti – u bilo kojoj industriji, mogu imati koristi od efikasnijeg kontrolnog procesa, boljeg kvaliteta proizvoda, kontrole reklamacija i proizvodnje, ali i niza drugih prednosti. Najveći broj zahteva koji kao preduslov da se nadjete na tržištu EU ili na listi odobrenih dobavljača, oslanja se na implementirane i kontrolisane procedure – ISO standarda.

  Kako bi na vreme ispunili zahteve tržišta naši konsultanti će vam pružiti sva neophodna rešenja. Prepustite proces implementacije u ruke specijalizovanoj kompaniji za pružanje konsultantskih usluga iz oblasti standarda.

  U nastavku teksta pronaćete primere iz prakse u kojima se zahtevaju standardi od dobavljača za izvoz proizvoda u EU.

  U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta i verujemo da je cena naše usluge implementacije standarda najpovoljnija na tržištu.

  Implementacija Standarda

  Prednosti saradnje sa Swisocert grupom

  Našu uslugu implementacije standarda prati garancija uspešne sertifikacije i međunarodno akreditovani sertifikati.

   

  SwisoCert je deo grupe međunarodno priznataih sertifikacionih kuća i garantuje uspešnu sertifikaciju vašeg preduzeća. Saradnja sa Swisocert-om donosi brojne prednosti, uključujući stručnost i iskustvo našeg tima, brzu obradu zahteva za sertifikaciju i međunarodno priznate sertifikate.

   

  Da bi ste bili sigurni u kvalitet naših usluga, a postupak uvođenja standarda prošao što brže i jednostavnije, naši konsultani će vam biti na raspolaganju i tokom audita. Sprovešćemo za Vas sve pripremne i druge neophodne radnje za kontrolni Audit u cilju uspešne sertifikacije. Organizacija koja uz našu pomoć završi implementaciju standarda, u najkraćem roku započinje postupak kontrolnog Audita i Sertifikacije uz garanciju da će te uspešno proći proveru i dobiti sertifikat.

  Tehnički zahtevi dati u zakonodavstvu EU (CE direktive) su obavezni, dok je korišćenje usklađenih standarda obično dobrovoljno i na zahtev korisnika.

  Harmonizovani standardi uspostavljaju tehničke specifikacije koje se smatraju prikladnim ili dovoljnim da bi se uskladile sa tehničkim zahtevima datim u zakonodavstvu EU.

  Međunarodna norma znači propisane zahteve-norme koje je usvojilo međunarodno telo za normizaciju.

  Evropska norma (EU direktive) donosi propisane zahteve-norme koju je usvojila evropska organizacija za normizaciju.

  Tehnička specifikacija predstavlja dokument koji propisuje tehničke zahteve koje treba ispuniti proizvod, postupak, usluga ili ssistem, koja propisuje jedan ili više elemenata. Najčešće su to svojstva koja se traže od proizvoda, uključujući nivo kvaliteta, zaštitu okoline, sigurnost ili dimenzije, uključujući zahteve koji se primjenjuju na proizvod u vezi s imenom pod kojim se proizvod prodaje,  simbolima, testiranjem i načinima testiranja, ambalažom, označavanjem ili etiketiranjem i postupcima za ocenu uskladjnosti.

  • Tender za dobavu hrane za vojsku

  Na ovom tenderu se očekuje da ponuđači implementiraju ISO 22000:2018, sistem menadžmenta bezbednošću hrane, kako bi se osiguralo da se hrana koja se isporučuje vojsku proizvodi i transportuje u skladu sa smernicama za bezbednost hrane.

  • Tender za dobavu medicinskih uređaja za bolnicu

  Na ovom tenderu se očekuje da ponuđači implementiraju ISO 13485:2016, sistem menadžmenta kvalitetom medicinskih uređaja, kako bi se osiguralo da se uređaji koji se isporučuju bolnici proizvode u skladu sa visokim standardima kvaliteta i bezbednosti.

  • Tender za dobavu računarske opreme i softwera za državne organe

  Na ovom tenderu se očekuje da ponuđači implementiraju ISO/IEC 27001:2022, sistem menadžmenta bezbednošću informacija, kako bi se osiguralo da se računarska oprema koja se isporučuje državnom organu koristi u skladu sa smernicama za bezbednost informacija i privatnost podataka. Ovaj standard se očekuje da će biti tražen na tenderima za dobavu računarske opreme za državne organe, jer je važno da se podaci koji se čuvaju i prenosu na računarskoj opremi čuvaju u skladu sa propisima o bezbednosti informacija i privatnosti podataka.

  • Izvoz mesa i mesnih proizvoda

  Meso i mesni proizvodi se često izvoze u EU, a za izvoz ovih proizvoda se često traži standard GMP+ (Good Manufacturing Practices for animal feed and feed ingredients). Ovaj standard se traži kako bi se osiguralo da se proizvodi proizvode u skladu sa dobrim proizvodnim praksama za hranu za životinje i sastojke za hranu.

  • Izvoz mlečnih proizvoda

  Mlečni proizvodi se takođe često izvoze u EU, a za izvoz ovih proizvoda se često traži standard BRC (British Retail Consortium). Ovaj standard se traži kako bi se osiguralo da se proizvodi proizvode u skladu sa propisima o bezbednosti hrane i kvalitetu.

  • Izvoz pčelinjih proizvoda

  Pčelinji proizvodi se takođe često izvoze u EU, a za izvoz ovih proizvoda se često traži standard BRC (British Retail Consortium). Ovaj standard se traži kako bi se osiguralo da se proizvodi proizvode u skladu sa propisima o bezbednosti hrane i kvalitetu.

  • Izvoz voća u EU

  Voće se često izvoze u EU, a za izvoz ovih proizvoda se često traži standard GLOBALG.A.P. (Good Agricultural Practices). Ovaj standard se traži kako bi se osiguralo da se proizvodi proizvode u skladu sa dobrim agrikulturnim praksama.

  • Izvoz povrća u EU

  Povrće se takođe često izvoze u EU, a za izvoz ovih proizvoda se često traži standard GLOBALG.A.P. (Good Agricultural Practices). Ovaj standard se traži kako bi se osiguralo da se proizvodi proizvode u skladu sa dobrim agrikulturnim praksama.

  U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.