Skip links

Agricultural Standards

Izvoz i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda

e-cenovnik usluga

Pošaljite e-upit za uslove i saznaćete cene i najkraći rok da dođete do sertifikata.

  STANDARDI U POLJOPRIVREDI

  Preduslovi za izvoz u EU i najčešći zahtev za kontrolu kvaliteta proizvoda koje postavljaju trgovci po pitanju poljoprivrednih standarda je Agricultural and Food Safety grupa standarda. Ako je vaš cilj da proizvodite i prodajete kvalitetne proizvode i/ili usluge, koji odražavaju zahteve razvijenih tržišta i kupaca, pokazujući da se kupci mogu osloniti na vas i da zaslužujete njihovo poverenje neophodan je vaš prvi korak – uvođenje i sertifikacija standarda iz Agricultural Safety grupe!

  Analiza tržišta EU u koje se izvoze Srpski poljoprivredno prehrambeni proizvodi, uključujući i razumevanje obaveznih regulativa aktivnih na nivou Evropske Unije, dovodi do zaključka da su najviše zahtevani standardi:

  • HACCP
  • GlobalGAP
  • FSSC 22000 / ISO 22000
  • BRC – British Retail Consortium
  • IFS – International Featured Standard.

  Svi ovi standardi su namenjeni komunikaciji sa poslovnim partnerima (business-to-business B2B) i nisu namenjeni krajnjim potrošačima, a samim tim, logo standarda se ne sme isticati na krajnjem proizvodnu ili pakovanju.
  FSSC 22000 i ISO 22000 pokrivaju ceo lanac snabdevanja, GlobalGAP pokriva primarnu proizvodnju dok se BRC i IFS prevashodno odnose na preradu (kao i druge dodatne delove).

  Kontrola proizvodnje poljoprivrenih proizvoda

  Implementacija standarda ima za cilj da uspostav efikasan sistem menadžmenta i kontrole procesa. Omogućićemo vam brz i jednostavan generički model za uvođenje standarda iz grupe Agricultural and Food Safety Standards.

  Preduslovi za izvoz prehrambenih proizvoda u EU

  Počnite da razmišljate o tome kako da poboljšate sopstvene procesa već danas i steknete konkurentsku prednost na tržištu! Swisocert grupa vam omogućava da implementirate jednostavna i praktična generička rešenja u svoje poslovanje.

  U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta i verujemo da je cena naših usluge implementacije standarda najpovoljnija na tržištu.

  Implementacijom i primenom generičke dokumentacije, kompanije svih vrsta, veličina i specijalnosti – u bilo kojoj industriji, mogu imati koristi od efikasnijeg kontrolnog procesa, boljeg kvaliteta proizvoda, kontrole reklamacija i proizvodnje, ali i niza drugih prednosti. Najveći broj zahteva koji kao preduslov da se nadjete na tržištu EU ili na listi odobrenih dobavljača, oslanja se na implementirane i kontrolisane procedure – ISO standarda.

  Kako bi na vreme ispunili zahteve tržišta naši konsultanti će vam pružiti sva neophodna rešenja. Prepustite proces implementacije u ruke specijalizovanoj kompaniji za pružanje konsultantskih usluga iz oblasti standarda.

  Standardi u poljoprivredi i bezbednost hrane

  Najčešći standard za poljoprivredne proizvođače

  Prepustite proces implementacije standarda za poljoprivredne proizvođače u ruke specijalizovanoj kompaniji za pružanje konsultantskih usluga u oblasti standarda.

  Naš zadatak je  da pomognemo svojim klijentima da posluju bolje, optimizuju troškove poslovanja i uvođenja standarda u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

  Od poljoprivrednih proizvođača se sve više zahtevaju standardi koji dokazuju efikasno upravljale procesima i kontrolu proizvoda i/ili usluga, društvenoodgovoran i kontrolisan uticaj na životnu sredinu i društvo. Jedan od uslova koje postavljaju je da moraju osigurati da i njihovi dobavljači poštuju principe dobre poljoprivredne prakse. Najbolji primer su trgovački lanci prisutni u preko 20 zemalja Lidl, Kaufland, Delez, Aldi, Tesco, Auchan… Smernice za dobavljače – Certificate Quality proof, postavljaju jasne zahteve koje morate poštovati u svom poslovanju da bi ste se našli na odobrenoj listi dobavljača.

  HACCP, GlobalGAP, BRC- Food i IFS- Food su standardi za sertifikaciju proizvodnog procesa, uključuju sertifikaciju od strane sertifikacionih tela akreditovanih prema ISO Guide 65/EN 45011 normi, dok se FSSC 22000 / ISO 22000 odnosi na sistem upravljanja kvalitetom (QMS) sertifikovan od strane sertifikacionog tela koje je akreditovano prema ISO 17021:2006 normi.

  GFSI – Globalna Inicijativa za bezbednost hrane predstavlja saradnju između nekih od vodećih svetskih stručnjaka za bezbednos t hrane u supermarketima, proizvodnji i preradi, kao i sa svim pružaocima usluga u lancu snabdevanja. Koordinacija se vrši preko foruma za robu široke potrošnje (http://www.theconsumergoodsforum.com ), jedina nezavisna mreža za robu široke potrošnje na svetu.

  U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.