Skip links

FSSC 22000

Agriculture and Food Safety Systems

FSSC 22000

FSSC 22000 Food Safety Systems je u osnovi zasnovana na ISO standardima, fokusira se na kontinuirano unapređenje sistema upravljanja bezbednošću hrane. Globalna inicijativa za bezbednost hrane (GFSI) je prepoznala FSSC 22000 kroz svoj godišnji proces benchmarkinga, što rezultira više poslovnih mogućnosti za FSSC 22000 sertifikovane organizacije na nacionalnim i međunarodnim tržištima.

Implementacija i sertifikacija prema zahtevima FSSC 22000 standarda u Srbiji za sva u učesnike u prehrambenoj industriji i poljoprivrednom lancu bez obzira na veličinu i vrstu prehrambenih proizvoda. Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se lako prilagodila vašim procesima i omogućila brza i jednostavna implementacija FSSC 22000 standarda za mala i srednja preduzeća.

FSSC 22000 Food Safety Systems je namenjen za sledeće oblasti i kategorije proizvoda:

  • Poljoprivreda za meso, mleko, jaja i med (osim hvatanja, lova i ribolova).
  • Proizvodnja prehrambenih proizvoda kao što su kvarljivi životinjski ili biljni proizvodi, proizvodi stabilni u okruženju i (bio)hemikalije.
  • Proizvodnja ambalaže za hranu i materijala za pakovanje (materijala koji imaju direktan ili indirektan kontakt sa hranom).
  • Proizvodnja hrane i hrane za životinje, kao što su hrana za kućne ljubimce, stočna hrana i hrana za ribe.
  • Usluge transporta i skladištenja, uključujući one u lancu snabdevanja hranom.
  • Ugostiteljske pripreme, skladištenje i, po potrebi, dostava hrane za konzumaciju, na mestu pripreme ili u satelitskoj jedinici.
  • Maloprodaja i veleprodaja gotovih prehrambenih proizvoda kupcu (maloprodaja i veletrgovci).

CENOVNIK USLUGA ZA UVOĐENJE I SERTIFIKACIJU STANDARDA

certification price

U MOGUĆNOSTI SMO DA ODGOVORIMO NA ZAHTEVE TRŽIŠTA I VERUJEMO DA SU NAŠE CENE IMPLEMENTACIJE I SERTIFIKACIJE  STANDARDA NAJPOVOLJNIJE NA TRŽIŠTU

FSSC 22000 Food Safety Systems u Srbiji

U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu, a naše usluge prati garancija uspešne sertifikacije i međunarodni sertifikati.

FSSC 22000 standard u Srbiji zahteva prvi preduslov – poštovanje HACCP zahteva koji su obavezujući na tržištu Srbije od 1. januara 2009. godine, a preduzeća koja ne budu posedovala urednu dokumentaciju ili dokaz o poslovanju u skladu sa ovim sistemom neće moći da izvoze i/ili prodaju svoje proizvode u Republici Srbiji. Zakonska osnova za primenu sistema  HACCP objavljena je u službenom glasniku RS 41/2009.

FSSC 22000 se fokusira na bezbednost hrane definiše, procenjuje i kontroliše rizike i opasnosti tokom obrade, proizvodnje, pakovanja, skladištenja, transporta, distribucije, rukovanja ili ponude za prodaju ili snabdevanje u bilo kom sektoru lanca ishrane, uključujući i primarnu proizvodnju prehrambenih proizvoda u poljoprivredi.

FSSC 22000 vodi i daje operaterima hrane precizne alate koji će im pomoći da sprovode odgovarajuće procene, procedure i radnje kako bi se osigurala bezbednost hrane i usklađenost sa zakonima.

 • Sertifikat odobren od strane GFSI  za velike trgovce na malo širom sveta.
 • Razvoj uspešnog sistema upravljanja bezbednošću hrane, uključujući usklađenost sa zakonskom regulativom.
 • Poboljšano upravljanje i interna komunikacija, smanjeni troškovi uzrokovani reklamacijama.
 • Poboljšana reputacija i lojalnost brendu – Private label insurance.

FSSC 22000 SERTIFIKAT

Vaša ulaznica za globalno tržište je FSSC 22000 sertifikat, rešenja koja smo razvili pružaju praktičnu implementaciju uz generčka dokumenta omogućiće vam da za kratko vreme sertifikujete svoju organizaciju. FSSC 22000 sertifikat pokazuje da je sertifikovana kompanija uspostavila procese koji su zakonom obavezujući za obezbeđivanje bezbednosti hrane i/ili proizvoda i da je primenila sve neophodne mere.

Sertifikat FSSC 22000 dostupan je za proizvođače hrane, brokere, logističke provajdere, proizvođače proizvoda, skladištare kao i one veletrgovce koji dorađuju ili rukuju prehrambenim proizvodima. Kada se uspešno uskladite sa zahtevima standarda, prolazite proveru od strane Sertifikacione kuće kako bi dobili FSSC 22000 sertifikat za relevantnu grupu i obim proizvodnje.

Prosledite Swisocert grupi vaš upit za FSSC 22000 Standard da biste već danas započeli proces implementacije i sertifikacije po najpovoljnijim uslovima na tržištu.

WELCOME TO SWISOCERT

NAŠI STRUČNJACI U VAŠOJ REGIJI

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija standarda za mala i srednja preduzeća.

BRZA I JEDNOSTAVNA IMPLEMENTACIJA I SERTIFIKACIJA ISO STANDARDA U SRBIJI

1 - Analiza Podataka

Razvili smo jednostavna, fleksibilna i prilagodljiva rešenja, koja nam pomažu da analiziramo vaše zahteve, procese i potrebe.

Koliko košta ISO standard ?

Ovaj praktičan korak omogućiće nam da za nekoliko minuta obezbedimo neophodne informacije i sagledamo najbitnije korake za brzu implementaciju standarda i obezbedimo vam najpovoljnije uslove.

2 - Implementacija Standarda

Iskoristite sve prednosti generičke dokumentacije koju je razvila SwisoCert grupa.

Generička dokumentacija

Generička dokumentacija omogućava da se Vaši procesi jednostvano dokumentuju i optimizuju, čime se postiže brza i praktična implementacija standarda. Ovako uspostavljene procedure smanjuju broj reklamacija, optimizuje troškove vašeg poslovanja i uvođenja standarda.

3 - Sertifikacija Standarda

Brzo i jednostavno obezbedite svojoj kompaniji ISO sertifikat u saradnji sa SwisoCert grupom.

ISO Certificate

Višegodišnje iskustvo na polju standardizacije omogućava nam da u kratkom roku sertifikujemo Vašu organizaciju po najpovoljnijim uslovima na tržištu.  ISO Sertifikat je međunarodno priznata potvrda izdata od strane akreditovane sertifikacione kuće u sklopu IAF-a.

Trusted by global companies

We research and development generic models solution for small to medium companies, the aim of being a first-choice for international standards within your sector.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.