Skip links

Global G.A.P.

Standards for Good Agricultural Practices

GLOBAL GAP SERTIFIKACIJA USEVA

Implementacija Global GAP Crops standarda i Sertifikacija useva u Srbiji prema zahtevima Global GAP Crop postaje preduslov za plasman poljoprivrednih proizvoda u trgovačke lance i EU.

GLOBAL GAP Standard integrisanog osiguranja farme (IFA) sastoji se od opštih pravila i kontrolnih tačaka i kriterijuma usklađenosti (CPCC). IFA i CPCC zahtevi su modularno organizovani i sastoje se od:

  • Osnovni modul za sve farme je osnova svih podoblasti i definiše sve zahteve koje svi proizvođači moraju prvo da ispune da bi dobili sertifikat.
  • Modul obima definiše jasne kriterijume zasnovane na različitim sektorima proizvodnje hrane.
  • Modul podoblasti – CPCC pokrivaju sve zahteve za određeni proizvod ili različite aspekte lanca proizvodnje i snabdevanja hranom.
  • Opsezi proizvodnje (npr. usevi) se automatski povezuju sa podoblastima za koje se prijavljuje proizvođač ili grupa proizvođača.
  • Na primer, uzgajivač jagoda mora da poštuje sve farme, bazu useva i CPCC za voće i povrće da bi dobio GLOBAL GAP sertifikat IFA za voće i povrće.

Opseg proizvodnje (usevi) se automatski povezuju sa podoblastima za koje se prijavljuje proizvođač ili grupa proizvođača. Dobar primer je, uzgajivač jagoda mora da poštuje sve farme, bazu useva i CPCC za voće i povrće da bi dobio GLOBAL GAP sertifikat IFA za voće i povrće.

Mnogi proizvođači voća i povrća, cveća i ukrasnog bilja takođe uzgajaju i prodaju materijal za razmnožavanje voća i povrća,  zato je  GLOBAL GAP. inkorporirao materijal za razmnožavanje biljaka i najbolje prakse za rasadnike  kao podoblast u IFA standard.

Praktičnu implementaciju Global GAP a ostvarićete pomoću generičke dokumentacije u njakraćem roku, a u tome će Vam pomoći naši stručnjaci u regionu !

CENOVNIK USLUGA ZA UVOĐENJE I SERTIFIKACIJU STANDARDA

certification price

U MOGUĆNOSTI SMO DA ODGOVORIMO NA ZAHTEVE TRŽIŠTA I VERUJEMO DA SU NAŠE CENE IMPLEMENTACIJE I SERTIFIKACIJE  STANDARDA NAJPOVOLJNIJE NA TRŽIŠTU

Global GAP standard Srbija – AGROKULTURA (smernice za proizvođače)

Od kompanija se sve više zahtevaju standardi koji dokazuju efikasno upravljale procesima i kontrolu proizvoda i/ili usluga, društvenoodgovoran i kontrolisan uticaj na životnu sredinu i društvo. Jedan od uslova koje postavljaju je da moraju osigurati da i njihovi dobavljači poštuju određene principe‚iz lanca snabdevanja. Najbolji primer su trgovački lanci prisutni u preko 20 zemalja, a u Srbiji kao primer treba uzeti Lidl prodajni lanac, koji je svojim kooperantima u poljoprivredi postavio uslov da uđu u njihov lanac Global GAP. Smernice za dobavljače – Certificate Quality proof, postavljaju jasne zahteve koje morate poštovati u svom poslovanju da bi ste se našli na odobrenoj listi dobavljača.

Implementacija i sertifikacija prema zahtevima GLOBAL GAP je moguća za sva poljoprivredne organizacije u Srbiji bez obzira na veličinu i region. Obezbedite svoj GLOBAL GAP broj GGN.

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija GLOBAL GAP standarda za mala i srednja preduzeća.

  • GLOBAL GAP Standard za kombinovane useve pokriva: materijal za razmnožavanje, mašine i opremu, zaštitu useva, žetvu kao i rukovanje požnjevim usevom.
  • GLOBAL GAP Standard za voće i povrće pokriva sve faze proizvodnje, od aktivnosti pre žetve, kao što su upravljanje zemljištem i primena sredstava za zaštitu bilja do rukovanja proizvodima nakon žetve, pakovanja i skladištenja.
  • GLOBAL GAP Sandard za cveće i ukrasno bilje obuhvata: materijal za razmnožavanje, upravljanje zemljištem i supstratom, upotrebu đubriva, sredstva za zaštitu bilja, berbu kao i tretmane posle žetve.
  • GLOBAL GAP Standard čaja obuhvata: materijal za razmnožavanje, istoriju lokacije i upravljanje gradilištem, upravljanje zemljištem i supstratom, upotrebu đubriva, navodnjavanje/fertigaciju, zaštitu bilja, žetvu, jedinicu za preradu, zdravlje radnika, bezbednost i dobrobit, upravljanje otpadom i zagađenjem, reciklažu i ponovnu upotrebu , životna sredina i očuvanje, kao i posle berbe – ravnoteža mase i sledljivost.

GLOBAL GAP je međunarodno priznati standard za poljoprivrednu proizvodnju koji ima za cilj da se postigne bezbedna i održiva poljoprivredna proizvodnja u korist farmera, prodavaca i potrošača širom sveta. Sertifikacija GLOBAL GAP garantuje kontrolu vaših procesa u cilju kontinuiranog kvalitet i bezbednosti poljoprivrednih proizvoda.

U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta
i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu.
Naše usluge prati garancija uspešne sertifikacije i međunarodni sertifikati.

WELCOME TO SWISOCERT

NAŠI STRUČNJACI U VAŠOJ REGIJI

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija standarda za mala i srednja preduzeća.

BRZA I JEDNOSTAVNA IMPLEMENTACIJA I SERTIFIKACIJA ISO STANDARDA U SRBIJI

1 - Analiza Podataka

Razvili smo jednostavna, fleksibilna i prilagodljiva rešenja, koja nam pomažu da analiziramo vaše zahteve, procese i potrebe.

Koliko košta ISO standard ?

Ovaj praktičan korak omogućiće nam da za nekoliko minuta obezbedimo neophodne informacije i sagledamo najbitnije korake za brzu implementaciju standarda i obezbedimo vam najpovoljnije uslove.

2 - Implementacija Standarda

Iskoristite sve prednosti generičke dokumentacije koju je razvila SwisoCert grupa.

Generička dokumentacija

Generička dokumentacija omogućava da se Vaši procesi jednostvano dokumentuju i optimizuju, čime se postiže brza i praktična implementacija standarda. Ovako uspostavljene procedure smanjuju broj reklamacija, optimizuje troškove vašeg poslovanja i uvođenja standarda.

3 - Sertifikacija Standarda

Brzo i jednostavno obezbedite svojoj kompaniji ISO sertifikat u saradnji sa SwisoCert grupom.

ISO Certificate

Višegodišnje iskustvo na polju standardizacije omogućava nam da u kratkom roku sertifikujemo Vašu organizaciju po najpovoljnijim uslovima na tržištu.  ISO Sertifikat je međunarodno priznata potvrda izdata od strane akreditovane sertifikacione kuće u sklopu IAF-a.

Trusted by global companies

We research and development generic models solution for small to medium companies, the aim of being a first-choice for international standards within your sector.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.