Skip links

GRASP

Committed to workers' health, safety, and welfare

GRASP Standard

GRASP je međunarodno prihvaćen standard posvećen zdravlju, bezbednosti i dobrobiti radnika na farmi.

GRASP standard je veoma bitan  u zaštiti jednog od najvažnijih resursa farme, njenih ljudi. Pozitivno radno okruženje i briga o zaposlenima na farmi ima značajan uticaj na kvalitet proizvoda i na ekonomičnost proizvodnih ciklusa. Dobra poljoprivredna praksa ne odnose se samo na proizvode, ona podrazumeva brigu o ljudima.

Implementacija i sertifikacija prema zahtevima GRASP standard -a je moguća za sva poljoprivredne organizacije u Srbiji bez obzira na veličinu i region. Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija GRASP standarda za mala i srednja preduzeća.

U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu, a naše usluge prati garancija uspešne sertifikacije i međunarodni sertifikati.

 

GRASP standard obuhvata sledeće:

  • Definiše minimalne zahteve za dobar sistem društvenog upravljanja u primarnoj proizvodnji.
  • Pomaže proizvođačima da uspostave dobre društvene prakse na svojim farmama.
  • Kupcima nudi dodatnu sigurnost u proizvode
  • Pomaže u zaštiti jednog od najvažnijih resursa farme – njenih ljudi.

CENOVNIK USLUGA ZA UVOĐENJE I SERTIFIKACIJU STANDARDA

certification price

U MOGUĆNOSTI SMO DA ODGOVORIMO NA ZAHTEVE TRŽIŠTA I VERUJEMO DA SU NAŠE CENE IMPLEMENTACIJE I SERTIFIKACIJE  STANDARDA NAJPOVOLJNIJE NA TRŽIŠTU

Benefits of GRASP

 • Kompetentno, nezavisno zastupanje radnika.
 • Zaštita radnika kroz jasne, pregovaračke, pouzdane i sprovodljive uslove zapošljavanja.
 • Jednostavni i pristupačni načini upravljanja pritužbama i komunikacije.
 • Obezbeđivanje mera zaštite radnika od neplaćenog i/ili prekomernog prekovremenog rada.
 • Zaštita dece od rada koji šteti njihovom blagostanju ili ometa njihovo obrazovanje, razvoj i budući život.
 • Okvir koji podržava primenu etičkog kodeksa za kompaniju.
 • Posvećenost poštovanju legalnih, poštenih i odgovornih društvenih praksi.

GRASP Certification

Društvena odgovornost preduzeća je sve važnije pitanje u globalnim lancima snabdevanja hranom. Sve više i više, zainteresovane strane treba da pokažu da su njihovi poljoprivredni proizvodi proizvedeni u skladu sa međunarodno utvrđenim zahtevima za rad, kao i relevantnim zakonodavstvom. Vaša ulaznica za globalno tržište je GRASP sertifikat, rešenja koja smo razvili pružaju praktičnu implementaciju uz generčka dokumenta omogućiće vam da za kratko vreme sertifikujete svoju organizaciju.

Sertifikacija GRASP vrši se na godinu dana uz redovne godišnje revizije.
Sertifikat GRASP je uveden u javno dostupnu bazu.

Uporedite ponude sertifikacionih kuća u vašoj zemlji, registrujte se sa nama i dobićete svoj GRASP sertifikat. Prosledite Swisocert grupi vaš upit za GRASP STANDARD da biste već danas započeli proces implementacije i sertifikacije po najpovoljnijim uslovima na tržištu.

Global GAP standard Srbija – Smernice za proizvođače

GLOBAL GAP standard obuhvata ukupno više od 40 polja u oblasti poljoprivrede i stočarstva. Danas se od kompanija sve više zahtevaju standardi koji dokazuju efikasno upravljale procesima i kontrolu proizvoda i/ili usluga, društvenoodgovoran i kontrolisan uticaj na životnu sredinu i društvo. Jedan od uslova koje postavljaju je da moraju osigurati da i njihovi dobavljači poštuju određene principe‚iz lanca snabdevanja. Najbolji primer su trgovački lanci prisutni u preko 20 zemalja, a u Srbiji kao primer treba uzeti Lidl prodajni lanac, koji je svojim kooperantima u poljoprivredi postavio uslov da uđu u njihov lanac Global GAP. Smernice za dobavljače – Certificate Quality proof, postavljaju jasne zahteve koje morate poštovati u svom poslovanju da bi ste se našli na odobrenoj listi dobavljača.

Praktična implementacija GRASP standarda pomoću generičke dokumentacije u njakraćem roku,
u tome će Vam pomoći naši stručnjaci u regionu !

WELCOME TO SWISOCERT

NAŠI STRUČNJACI U VAŠOJ REGIJI

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija standarda za mala i srednja preduzeća.

BRZA I JEDNOSTAVNA IMPLEMENTACIJA I SERTIFIKACIJA ISO STANDARDA U SRBIJI

1 - Analiza Podataka

Razvili smo jednostavna, fleksibilna i prilagodljiva rešenja, koja nam pomažu da analiziramo vaše zahteve, procese i potrebe.

Koliko košta ISO standard ?

Ovaj praktičan korak omogućiće nam da za nekoliko minuta obezbedimo neophodne informacije i sagledamo najbitnije korake za brzu implementaciju standarda i obezbedimo vam najpovoljnije uslove.

2 - Implementacija Standarda

Iskoristite sve prednosti generičke dokumentacije koju je razvila SwisoCert grupa.

Generička dokumentacija

Generička dokumentacija omogućava da se Vaši procesi jednostvano dokumentuju i optimizuju, čime se postiže brza i praktična implementacija standarda. Ovako uspostavljene procedure smanjuju broj reklamacija, optimizuje troškove vašeg poslovanja i uvođenja standarda.

3 - Sertifikacija Standarda

Brzo i jednostavno obezbedite svojoj kompaniji ISO sertifikat u saradnji sa SwisoCert grupom.

ISO Certificate

Višegodišnje iskustvo na polju standardizacije omogućava nam da u kratkom roku sertifikujemo Vašu organizaciju po najpovoljnijim uslovima na tržištu.  ISO Sertifikat je međunarodno priznata potvrda izdata od strane akreditovane sertifikacione kuće u sklopu IAF-a.

Trusted by global companies

We research and development generic models solution for small to medium companies, the aim of being a first-choice for international standards within your sector.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.