Skip links

Chain of Custody (CoC)

Lanac nadzora od njive do trpeze

COC Global GAP – Lanac nadzora

Transparentnost u celom lancu snabdevanja garantuje integritet vašeg proizvoda i uverava vaše kupce u kvalitet proizvoda. GLOBAL GAP Chain of Custodi Standard je suštinski sertifikat za sve proizvođače i trgovce na malo koji rukuju GLOBAL GAP sertifikovanim proizvodima. Osigurava da svaki proizvod koji nosi GLOBAL GAP etiketu ili se prodaje kao GLOBAL GAP sertifikovani proizvod potiče od sertifikovane farme.

GLOBAL GAP CoC lanac nadzora (COC) identifikuje status vašeg proizvoda tokom celog procesa, od farme do prodavca. On postavlja stroge zahteve za rukovanje sertifikovanim proizvodima i odgovarajuću segregaciju sertifikovanih i nesertifikovanih proizvoda u jedinicama za preradu.

GLOBAL GAP standard lanac nadzora vam daje nivo transparentnosti i integriteta koji obezbeđuje dodatnu vrednost vašem proizvodu i brendu na tržištu i dodatno uveravanje vašim klijentima.

U nastavku su navedena dokumenta koja su vam potrebna da biste završili samoocenjivanje. Dokument kontrolne tačke i kriterijumi usaglašenosti (CPCC) navodi sve standarde za koje se prijavljujete i daje vam dodatne smernice za ispunjavanje zahteva. Dokument opštih propisa definiše kako funkcioniše proces sertifikacije i navodi zahteve za sisteme upravljanja kvalitetom i srodna pitanja.

GLOBAL GAP Standard lanca nadzora (CoC) se stoga primenjuje na procese kompanije, a ne na sertifikaciju bilo kog proizvoda ili samu kompaniju.

Praktičnu implementaciju Global GAP Standard lanca nadzora (CoC) ostvarićete pomoću generičke dokumentacije u njakraćem roku, a u tome će Vam pomoći naši stručnjaci u regionu !

CENOVNIK USLUGA ZA UVOĐENJE I SERTIFIKACIJU STANDARDA

certification price

U MOGUĆNOSTI SMO DA ODGOVORIMO NA ZAHTEVE TRŽIŠTA I VERUJEMO DA SU NAŠE CENE IMPLEMENTACIJE I SERTIFIKACIJE  STANDARDA NAJPOVOLJNIJE NA TRŽIŠTU

GLOBAL GAP – SLEDLJIVOST

Global GAP u Srbiji – Od njive do trpeze

Od kompanija se sve više zahtevaju standardi koji dokazuju efikasno upravljale procesima i kontrolu proizvoda i/ili usluga, društvenoodgovoran i kontrolisan uticaj na životnu sredinu i društvo. Jedan od uslova koje postavljaju je da moraju osigurati da i njihovi dobavljači poštuju određene principe‚iz lanca snabdevanja. Najbolji primer su trgovački lanci prisutni u preko 20 zemalja, a u Srbiji kao primer treba uzeti Lidl prodajni lanac, koji je svojim kooperantima u proizvodnji hrane postavio uslov da uđu u njihov lanac Global GAP Smernice za dobavljače – Certificate Quality proof, postavljaju jasne zahteve koje morate poštovati u svom poslovanju da bi ste se našli na odobrenoj listi dobavljača.

Implementacija i sertifikacija prema zahtevima GLOBAL GAP lanca snabdevanja COC moguća je za sve organizacije bez obzira na veličinu i delatnost. Obezbedite svoj Global GAP broj GGN.

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija GLOBALG.A.P. Chain of Custody Standard (CoC) standarda.

Kada je Global GAP lanac snabdevanja u pitanju najčešća pitanju su :

Šta je standard CoC i da li će pomoći da uverite svoje klijente da potiče iz GLOBAL GAP proizvodnog procesa?

  • Pored sertifikacije poljoprivredne proizvodnje, GLOBAL GAP. takođe nudi sertifikaciju lanca nadzora. Lanac nadzora je proces praćenja sertifikovanog proizvoda kroz lanac snabdevanja – od farme preko različitih faza trgovine, sortiranja, pakovanja i skladištenja do krajnjeg potrošača. Ovaj lanac nadzora se prati kroz fakturisanje i druge procese prodajne dokumentacije. Konačna etiketa proizvoda ima šifru koja potvrđuje da je artikal zaista GLOBALG.A.P. sertifikovani.

Da li je mom preduzeću potreban CoC sertifikat?

  • Svaki proizvod koji se prodaje sa GLOBAL GAP brojem, zahtev da bude sledljiv od farme do krajnjeg potrošača. Da bi ovo funkcionisalo, svaka kompanija duž lanca snabdevanja mora da bude sertifikovana u skladu sa CoC standardom. Standard CoC obezbeđuje neprekidan lanac kroz koji se sertifikovani proizvodi mogu identifikovati, razdvojiti i pratiti. Ako vaša kompanija dobije proizvode od GLOBAL GAP sertifikovanog izvora i želi da ih proda kao takve, potreban vam je CoC sertifikat.

U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta
i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu.

WELCOME TO SWISOCERT

NAŠI STRUČNJACI U VAŠOJ REGIJI

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija standarda za mala i srednja preduzeća.

BRZA I JEDNOSTAVNA IMPLEMENTACIJA I SERTIFIKACIJA ISO STANDARDA U SRBIJI

1 - Analiza Podataka

Razvili smo jednostavna, fleksibilna i prilagodljiva rešenja, koja nam pomažu da analiziramo vaše zahteve, procese i potrebe.

Koliko košta ISO standard ?

Ovaj praktičan korak omogućiće nam da za nekoliko minuta obezbedimo neophodne informacije i sagledamo najbitnije korake za brzu implementaciju standarda i obezbedimo vam najpovoljnije uslove.

2 - Implementacija Standarda

Iskoristite sve prednosti generičke dokumentacije koju je razvila SwisoCert grupa.

Generička dokumentacija

Generička dokumentacija omogućava da se Vaši procesi jednostvano dokumentuju i optimizuju, čime se postiže brza i praktična implementacija standarda. Ovako uspostavljene procedure smanjuju broj reklamacija, optimizuje troškove vašeg poslovanja i uvođenja standarda.

3 - Sertifikacija Standarda

Brzo i jednostavno obezbedite svojoj kompaniji ISO sertifikat u saradnji sa SwisoCert grupom.

ISO Certificate

Višegodišnje iskustvo na polju standardizacije omogućava nam da u kratkom roku sertifikujemo Vašu organizaciju po najpovoljnijim uslovima na tržištu.  ISO Sertifikat je međunarodno priznata potvrda izdata od strane akreditovane sertifikacione kuće u sklopu IAF-a.

Trusted by global companies

We research and development generic models solution for small to medium companies, the aim of being a first-choice for international standards within your sector.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.