Skip links

Global G.A.P.

Livestock Certification

GLOBAL GAP U STOČARSTVU

GLOBAL GAP Standard integrisanog osiguranja farme (IFA) sastoji se od opštih pravila i kontrolnih tačaka i kriterijuma usklađenosti (CPCC). IFA i CPCC zahtevi su modularno organizovani i sastoje se od:

 • Osnovni modul za sve farme je osnova svih podoblasti i definiše sve zahteve koje svi proizvođači moraju prvo da ispune da bi dobili sertifikat.
 • Modul obima definiše jasne kriterijume zasnovane na različitim sektorima proizvodnje hrane.
 • Modul podoblasti – CPCC pokrivaju sve zahteve za određeni proizvod ili različite aspekte lanca proizvodnje i snabdevanja hranom.Opsezi (npr. stoka) se automatski povezuju sa podoblastima za koje se proizvođač ili grupa proizvođača prijavljuje.
 • Na primer, proizvođač živine mora da poštuje sve farme, modul obima stoke i CPCC za živinu da bi dobio GLOBALG.A.P. Standardni sertifikat za živinu.
 • Od proizvođača stoke se takođe zahteva da svoju mešavinu hrane nabavljaju od pouzdanih dobavljača.
 • GLOBAL GAP Standard za smešu stočne hrane pomaže proizvođačima stoke da pronađu GLOBALG.A.P. sertifikovani proizvođači krmnih mešavina.

GLOBAL GAP zahetvi su definisani kroz niz dokumenata koja su vam je potrebna da biste uspešno završili samoocenjivanje. Dokument Kontrolne tačke i kriterijumi usaglašenosti (CPCC) navodi sve standarde za koje se prijavljujete i daje vam dodatne smernice za ispunjavanje zahteva. Dokument Opštih propisa definiše kako funkcioniše proces sertifikacije i navodi zahteve za sisteme upravljanja kvalitetom i srodna pitanja. Nacionalne smernice za tumačenje (NIG) pojašnjavaju kako je CPCC prilagođen u određenoj zemlji. Proverite da li postoji NIG za vašu zemlju. Ako postoji, od vas se traži da ga koristite.

Praktičnu implementaciju Global GAP a ostvarićete pomoću generičke dokumentacije u njakraćem roku, a u tome će Vam pomoći naši stručnjaci u regionu !

CENOVNIK USLUGA ZA UVOĐENJE I SERTIFIKACIJU STANDARDA

certification price

U MOGUĆNOSTI SMO DA ODGOVORIMO NA ZAHTEVE TRŽIŠTA I VERUJEMO DA SU NAŠE CENE IMPLEMENTACIJE I SERTIFIKACIJE  STANDARDA NAJPOVOLJNIJE NA TRŽIŠTU

Global GAP standard Srbija – Smernice za proizvođače u stočarstvu

Od kompanija se sve više zahtevaju standardi koji dokazuju efikasno upravljale procesima i kontrolu proizvoda i/ili usluga, društvenoodgovoran i kontrolisan uticaj na životnu sredinu i društvo. Jedan od uslova koje postavljaju je da moraju osigurati da i njihovi dobavljači poštuju određene principe‚iz lanca snabdevanja. Najbolji primer su trgovački lanci prisutni u preko 20 zemalja, a u Srbiji kao primer treba uzeti Lidl prodajni lanac, koji je svojim kooperantima u proizvodnji hrane postavio uslov da uđu u njihov lanac Global GAP. Smernice za dobavljače – Certificate Quality proof, postavljaju jasne zahteve koje morate poštovati u svom poslovanju da bi ste se našli na odobrenoj listi dobavljača.

Implementacija i sertifikacija prema zahtevima GLOBAL GAP je moguća za sva poljoprivredne organizacije u Srbiji bez obzira na veličinu farme i region. Obezbedite svoj Global GAP broj GGN.

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija GLOBAL GAP standarda za farme.

 • GLOBAL GAP Standard za govedo i ovce pokriva: identifikaciju i sledljivost, uzgoj i mladunčad, stočnu hranu, stočnu hranu, smeštaj i objekte, higijenu i rukovanje.
 • GLOBAL GAP Standard za mlečne proizvode obuhvata: pravnu registraciju, hranu za životinje, smeštaj i objekte, zdravlje mleka, mužu, objekte za mužu, higijenu, sredstva za čišćenje i druge hemikalije.
 • GLOBAL GAP  Standard za tele i mladu govedinu obuhvata: opšte odredbe, identifikaciju i sledljivost, hranu i vodu, smeštaj i objekte, zdravlje teladi, utovar za otpremu na klanje, nesrećnu telad i palu stoku, nalaze i telad na otvorenom.
 • GLOBAL GAP Standard za svinje obuhvata: nabavku stoke, identifikaciju svinja, mladunčad, hranu i vodu, smeštaj i objekte, svinje na otvorenom, mehaničku opremu, zdravlje svinja, higijenu i kontrolu štetočina, rukovanje, utovar za otpremu na klanje, stradale svinje i pale stoke i Nalazi.
 • GLOBAL GAP Standard za živinu pokriva: nabavku stoke, priplodno (roditeljsko) jato, mrijestilište, stočnu hranu i vodu, držanu živinu, živinu na otvorenom, mehaničku opremu, zdravlje živine, higijenu i kontrolu štetočina, rukovanje, praćenje rezidua, procedure za hitne slučajeve, inspekciju, radnici, humanost Klanje unesrećene živine, otprema i transport.
 • GLOBAL GAP  Standard za ćurke pokriva: Odredbe za ćurke, hranu i vodu, držane ćureće, ćure na otvorenom, mehaničku opremu, zdravlje životinja, higijenu i kontrolu štetočina, rukovanje i inspekciju, praćenje ostataka, procedure za hitne slučajeve, radnike, humano klanje unesrećene živine takođe kao otprema i transport.

U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta
i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu.
Naše usluge prati garancija uspešne sertifikacije i međunarodni sertifikati.

WELCOME TO SWISOCERT

NAŠI STRUČNJACI U VAŠOJ REGIJI

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija standarda za mala i srednja preduzeća.

BRZA I JEDNOSTAVNA IMPLEMENTACIJA I SERTIFIKACIJA ISO STANDARDA U SRBIJI

1 - Analiza Podataka

Razvili smo jednostavna, fleksibilna i prilagodljiva rešenja, koja nam pomažu da analiziramo vaše zahteve, procese i potrebe.

Koliko košta ISO standard ?

Ovaj praktičan korak omogućiće nam da za nekoliko minuta obezbedimo neophodne informacije i sagledamo najbitnije korake za brzu implementaciju standarda i obezbedimo vam najpovoljnije uslove.

2 - Implementacija Standarda

Iskoristite sve prednosti generičke dokumentacije koju je razvila SwisoCert grupa.

Generička dokumentacija

Generička dokumentacija omogućava da se Vaši procesi jednostvano dokumentuju i optimizuju, čime se postiže brza i praktična implementacija standarda. Ovako uspostavljene procedure smanjuju broj reklamacija, optimizuje troškove vašeg poslovanja i uvođenja standarda.

3 - Sertifikacija Standarda

Brzo i jednostavno obezbedite svojoj kompaniji ISO sertifikat u saradnji sa SwisoCert grupom.

ISO Certificate

Višegodišnje iskustvo na polju standardizacije omogućava nam da u kratkom roku sertifikujemo Vašu organizaciju po najpovoljnijim uslovima na tržištu.  ISO Sertifikat je međunarodno priznata potvrda izdata od strane akreditovane sertifikacione kuće u sklopu IAF-a.

Trusted by global companies

We research and development generic models solution for small to medium companies, the aim of being a first-choice for international standards within your sector.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.