HACCP standard je međunarodno priznat metod za identifikaciju i upravljanje rizikom koji se odnosi na bezbednost hrane, i kada je centralni deo aktivnog programa bezbednosti hrane, može da pruži vašim klijentima, javnosti i nadležnim organima uverenje da je program bezbednosti hrane dobro uspostavljen. HACCP je sistem bezbednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda.
Implementacija i sertifikacija prema zahtevima HACCP Standarda u Srbiji je obavezujuća za sva u učesnike u prehrambenoj industriji – lancu bez obzira na veličinu i vrstu prehrambenih proizvoda. Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se lako prilagodila vašim procesima i omogućila brza i jednostavna implementacija HACCP standarda za mala i srednja preduzeća.
U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu, a naše usluge prati garancija uspešne sertifikacije i međunarodni sertifikati.
HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) standard obuhvata sledeća polja:
-
- Hazard – Opasnost po zdravlje u određenoj tački procesa proizvodnje namirnice
- Analysis – Analiza opasnosti moguće kontaminacije proizvoda u svakoj tački procesa proizvodnje namirnice
- Critical – Određivanje kritične tačke u procesu po zdravstvenu bezbednost proizvoda
- Control – Kontrola kritične tačke procesa
- Point – Tačaka procesa proizvodnje namirnice