Konditirska i industrija peciva imaju naveći udeo u distribuciji svojih proizvoda kroz veliek trgovačke lance kako u Srbiji tako i u EU. Čest uslov su ISO ili IFS standardi, ali osnov za kvalitet i kontrole polazi od HACCP standarda. Multinacionalni proizvođači hrane traže od svojih dobavljača i podizvođača u lancu snabdevanja hranom da implementiraju sisteme upravljanja bezbednošću hrane kako bi poboljšali zaštitu svog brenda. U skladu sa zahtevima HACCP sistema, trebalo bi da identifikujete i kontrolišete potencijalne opasnosti u određenim tačkama procesa.Ova kontrola u osnovi podrazumeva i obuhvata fizičke, hemijske i biološke opasnosti.
Praktična i brza implementacija HACCP za industriju konditora i peciva za sva u učesnike u prehrambenoj industriji bez obzira na veličinu i vrstu prehrambenih proizvoda.
Razvili smo jednostavna generička rešenja kako bi se lako prilagodili vašim procesima i omogućila brza implementacija HACCP standarda za industriju konditora i peciva.
U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu, naše usluge prati garancija i uspešna sertifikacija HACCP standarda za industriji peciva u Srbiji uz međunarodni sertifikat.
-
- Hazard – Opasnost po zdravlje u određenoj tački procesa proizvodnje namirnice
- Analysis – Analiza opasnosti moguće kontaminacije proizvoda u svakoj tački procesa proizvodnje namirnice
- Critical – Određivanje kritične tačke u procesu po zdravstvenu bezbednost proizvoda
- Control – Kontrola kritične tačke procesa
- Point – Tačaka procesa proizvodnje namirnice