Skip links

SCC

Safety Certificate Contractors

SCC STANDARD

Sistem menadžmenta bezbednosti i zdravlja na radu SCC Standard (Safety Certificate Contractors) je međunarodno priznat standard za sisteme upravljanja bezbednošću, pokriva zdravlje i zaštitu životne sredine za izvođače i podizvođače, koji pružaju svoje usluge i vrše radove na lokaciji klijenta. Standard je namenjen izvođačima i pružaocima tehničkih usluga, u industrijama sa osetljivim bezbednosnim pitanjima, kao što su naftna i hemijska industrija, građevinska industrija, procesna industrija, pružaoci usluga železničke infrastrukture, konstruktori postrojenja itd.

Implementacija i sertifikacija prema zahtevima SCC Standarda je moguća za sva organizacije u Srbiji bez obzira na veličinu i region. Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija SCC standarda za izvođače i pružaoce tehničkih usluga.

U mogućnosti smo da kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu, a naše usluge prati garancija uspešne sertifikacije i međunarodni sertifikati.

 

SCC standard obuhvata i omogućava kompanijam da:

 • Identifikuju i upravljaju trenutnim i budućim pretnjama po bezbednost i zdravlje na radu;
 • Zauzmu proaktivan pristup za smanjivanje uticaja usled nastalih incidenata;
 • Postavljanje kontrole radi merenja i održavanja konstantne bezbednosti i zdravlja na radu;
 • Unapređenje načina rada i poboljšavanje procesa u organizaciji;
 • Sebe predstave kao društveno odgovorne u upravljanju rizicima.

CENOVNIK USLUGA ZA UVOĐENJE I SERTIFIKACIJU STANDARDA

certification price

U MOGUĆNOSTI SMO DA ODGOVORIMO NA ZAHTEVE TRŽIŠTA I VERUJEMO DA SU NAŠE CENE IMPLEMENTACIJE I SERTIFIKACIJE  STANDARDA NAJPOVOLJNIJE NA TRŽIŠTU

Benefits of SCC / SGU standard

SCC je skraćenica od Sertifikat o bezbednosti za izvođače radova, dok je SGU skraćenica za bezbednost, zdravlje i zaštitu životne sredine (Sicherheit, Gesundheit und Umveltschutz)

SCC standard obezbeđuje veću efikasnost i bezbednost, pruža usklađenost sa propisima i smanjuje rizik od povreda na radnom mestu. SCC standard je Vaša ulaznica za globalno tržište, rešenja koja smo razvili pružaju praktičnu implementaciju uz generčka dokumenta omogućiće vam da za kratko vreme sertifikujete svoju organizaciju. Sve veći broj organizacija iz uslužnog i industrijskog sektora (posebno nafte, gasa, uglja i energetike) zahtevaju da sopstveno i strano osoblje uspešno završi obuku o bezbednosti, a izvođači i podizvođači poseduju SCC sertifikat.

Uverite svoje partnere da vaše osoblje ispunjava zakonske i bezbednosne procedure, ali i smernice vašeg klijenta tokom domaćih i međunarodnih radnih zadataka – SCC SERTIFIKAT.

Naši iskusni konsultanti imaju višegodišnje iskustvo u efikasnoj implementaciji SCC standarda u svim industrijskim sektorima.
Iskoristite naše iskustvo da dobijete SCC sertifikat .

Prosledite Swisocert grupi vaš upit za SCC standard da biste već danas započeli proces implementacije i sertifikacije po najpovoljnijim uslovima na tržištu. Uporedite ponude sertifikacionih kuća u vašoj zemlji, registrujte se sa nama i dobićete svoj SCC sertifikat po najpovoljnijim uslovima.

SCC standard Srbija – Smernice za izvođače i podizvođače

Dobijanje sertifikata SCC standarda uz iskusne konsultante je jednostavan proces. U nastavku smo naveli kako da dobijete SCC sertifikat , sa listom uputstava koje treba da preduzmete da bi ispunili zahteve SCC standarda. Zapamtite, ako vam je potrebna pomoć na putu, možete nas kontaktirati ovde.

Prvi korak kako bi ste se uputili je da preuzmete standard i sami započnete proces ili da izradu procedura prepustite našim iskusnim konsultantima  dok budete prolazili kroz korake za dobijanje SCC sertifikata.

Praktična implementacija SCC standarda pomoću generičke dokumentacije u njakraćem roku,
u tome će Vam pomoći naši stručnjaci u regionu !

WELCOME TO SWISOCERT

NAŠI STRUČNJACI U VAŠOJ REGIJI

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i jednostavna implementacija standarda za mala i srednja preduzeća.

BRZA I JEDNOSTAVNA IMPLEMENTACIJA I SERTIFIKACIJA ISO STANDARDA U SRBIJI

1 - Analiza Podataka

Razvili smo jednostavna, fleksibilna i prilagodljiva rešenja, koja nam pomažu da analiziramo vaše zahteve, procese i potrebe.

Koliko košta ISO standard ?

Ovaj praktičan korak omogućiće nam da za nekoliko minuta obezbedimo neophodne informacije i sagledamo najbitnije korake za brzu implementaciju standarda i obezbedimo vam najpovoljnije uslove.

2 - Implementacija Standarda

Iskoristite sve prednosti generičke dokumentacije koju je razvila SwisoCert grupa.

Generička dokumentacija

Generička dokumentacija omogućava da se Vaši procesi jednostvano dokumentuju i optimizuju, čime se postiže brza i praktična implementacija standarda. Ovako uspostavljene procedure smanjuju broj reklamacija, optimizuje troškove vašeg poslovanja i uvođenja standarda.

3 - Sertifikacija Standarda

Brzo i jednostavno obezbedite svojoj kompaniji ISO sertifikat u saradnji sa SwisoCert grupom.

ISO Certificate

Višegodišnje iskustvo na polju standardizacije omogućava nam da u kratkom roku sertifikujemo Vašu organizaciju po najpovoljnijim uslovima na tržištu.  ISO Sertifikat je međunarodno priznata potvrda izdata od strane akreditovane sertifikacione kuće u sklopu IAF-a.

Benefiti SCC Standarda

Benefit SCC standarda i postavljnih procedura je poboljšana zaštita na radu. Upoznaćete svoje zaposlene za svim neophodnim procedurama u slučajevima rada sa opasnim materijama, ličnom zaštitnom opremom (PPE), radom na visini i radom u skučenim prostorima.

Poštovanje svih zakonskih odredbi, između ostalog, upoznaćete svoje zaposlene sa zakonom o zdravlju i bezbednosti, kao i o evropskim propisima – Healthi Vorking. Postavite sistem kako da rukujete i sprečite nesreće na radu kroz ergonomiju radnog mesta, kao i sa odgovornostima radnika na radnom mestu. Upoznajćete svoje zaposlene sa prevencijom zagađivanja životne sredine i posledicama u slučaju nepoštovanja mera u cilju zaštite životne sredine.

SCC standard zahtevi

Sistem menadžmenta bezbednosti i zdravlja na radu sadrži:

 • Odredbe zakona o zaštiti radnika
 • Procena opasnosti i rizika
 • Uzrok nezgode, kontrola udesa i prevencija udesa
 • Bezbednosno svesno ponašanje
 • Operativna organizacija
 • Radno mesto i uputstva za rad
 • Hitne procedure
 • Opasne materije
 • Sprečavanje požara i eksplozija
 • Radni materijali
 • Radne procedure
 • Struja i zračenje

SCC smernice

Normativi SCC sadrže SCC i SCP kontrolne liste. Ove kontrolne liste definišu zahteve za sistem upravljanja SHE za dobijanje sertifikata u skladu sa SCC (izvođači sertifikata o bezbednosti) ili SCP (dobavljač personalnih usluga sa sertifikatom o bezbednosti). Objašnjenja posebnih zahteva opisana su u normativnim dokumentima.

 • SCC Checklist
 • Accident Statistics
 • Assessment Subs
 • SGU Examination Employees
 • SGU Examination of Executives Accredited Bodies
 • SGU Testing Staff Accredited Bodies
 • SCP Checklist

 

 

Trusted by global companies

We research and development generic models solution for small to medium companies, the aim of being a first-choice for international standards within your sector.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.