Skip links

ISO Standardi

Međunarodni sertifikat i potvrda kvaliteta

ISO STANDARD

ISO standard je poslovni alat koji opisuju najbolji način da se nešto uradi.

Bez obzira da li se raditi o izradi proizvoda, upravljanju procesom, pružanju usluge ili snabdevanju materijalima, standardi pokrivaju celokupan spektar aktivnosti u privredi i društvu.

Otkrijte neke od najpoznatijih i najčešće korišćenih ISO standarda na tržištu, kao i one koji se bave nedavno nastalim izazovima koji utiču na sve nas.

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i laka implementacija ISO standarda. Swisocert grupa vam garantuje uspešnu implementaciju i sertifikaciju ISO standarda za sva preduzeća i organizacije bez obzira na veličinu i delatnost.

U mogućnosti smo da u kratkom roku odgovorimo na zahteve tržišta i verujemo da su cene naših usluga najpovoljnije na tržištu.

NAJČEŠĆE ZAHTEVANI ISO STANDARDI 

WELCOME TO SWISOCERT

U MOGUĆNOSTI SMO DA ODGOVORIMO NA ZAHTEVE TRŽIŠTA I VERUJEMO DA SU NAŠE CENE ISO STANDARDA NAJPOVOLJNIJE NA TRŽIŠTU

Razvili smo jednostavna i praktična generička rešenja kako bi se omogućila brza i laka implementacija standarda za mala i srednja preduzeća

1 - Analiza Podataka

Razvili smo jednostavna, fleksibilna i prilagodljiva rešenja, koja nam pomažu da analiziramo vaše procese i potrebe.

Koliko košta ISO standard ?

Kratka analiza procesa je praktičan korak koji će omogućiti da za samo nekoliko minuta obezbedimo neophodne informacije i sagledamo korake za brzu implementaciju standarda. Naš cilj je zadovoljan klijent i najpovoljnija cena sertifikacije standarda na tržištu ADRIA .

2 - Implementacija Standarda

Iskoristite sve prednosti generičke dokumentacije koja je razvijena za brzu i praktičnu implementaciju standarda.

Generička dokumentacija

Generička dokumentacija omogućava da se Vaši procesi jednostvano dokumentuju i optimizuju, čime se postiže brza i praktična implementacija standarda. Ovako uspostavljene procedure smanjuju broj reklamacija, optimizuje troškove vašeg poslovanja i uvođenja standarda.

3 - Sertifikacija Standarda

Brzo i jednostavno obezbedite svojoj kompaniji ISO sertifikat u saradnji sa SwisoCert grupom.

ISO Certificate

Višegodišnje iskustvo na polju standardizacije omogućava nam da u kratkom roku sertifikujemo Vašu organizaciju po najpovoljnijim uslovima na tržištu. ISO Sertifikat je međunarodno priznata potvrda izdata od strane akreditovane sertifikacione kuće.

Benefits of ISO standards

Iskoristite ISO standarde i unapredite svoju tržišnu poziciju! Izaberite sa liste standarde koji Vam mogu pomoći u tom cilju, a najbolji primeri benefita prema polju koje ISO standardi pokrivaju su:

 • ISO standardi upravljanja kvalitetom koji pomažu u efikasnijem radu i smanjuju kvarove proizvoda.
 • Grupa ISO standarda upravljanja životnom sredinom pomaže kako bi se smanjio negativn uticaj na životnu sredinu i količina generisanja otpada.
 • Zdravstveni i bezbednosni ISO standardi pomažu u smanjenju nezgoda na radnom mestu i bezbednijem radnom okruženju .
 • ISO standardi iz grupe upravljanja energijom koji pomažu u smanjenju potrošnje energije.
 • ISO standardi u oblasti bezbednosti hrane pomažu u sprečavanju kontaminacije hrane.
 • IT bezbednosni standardi pomažu da osetljive informacije budu bezbedne i da se poštuju zakonske regulative.

Sertifikat – Garancija kvaliteta

Od kompanija se sve više zahteva implementacija  standarda koji dokazuju efikasno upravljale procesima i kontrolu proizvoda i/ili usluga, društvenoodgovoran i kontrolisan uticaj na životnu sredinu i društvo.

Jedan od uslova koje postavljaju je da moraju osigurati da i njihovi dobavljači implementiraju i poštuju iste principe‚kao i oni sami. Najbolji primer su trgovački lanci prisutni u preko 20 zemalja: Lidl, Kaufland, Delez, Aldi, Tesco, Auchan…

Smernice za dobavljače – Certificate Quality proof, postavljaju jasne zahteve koje morate implemetirati i poštovati u svom poslovanju da bi ste se našli na odobrenoj listi dobavljača.

ISO  značenje

Za razumevanje ISO standarda, treba krenuti od krovne organizacije koja je zaslužna za postojanje ISO standarda. ISO je skraćnica od International Organization for Standardization (Međunarodna organizacija za standardizaciju). ISO predstavlja najveću svetsku organizaciju za međunarodne standarde. Ovi međunarodni standardi pružaju najnovije specifikacije za proizvode, usluge inastale kroz iskustvo i najbolje prakse. ISO standardi čine industriju produktivnijom i predstavljaju stub globalnog napretka.

ISO standards definicija

Najprikladnija definicija ISO standarda je da su to destilovane mudrosti experata u nekom polju, koji poznaju potrebe organizacija koje predstavljaju. Ovi međunarodni standardi pružaju najnovije specifikacije za proizvode i usluge oslonjene na najbolje prakse.

Šta je ISO standard

Ako se pitate  kako najlakše da shvatite šta je ISO standard,  najbitnije je da razumete da su ISO standardi smernice, a ne detaljni uputi. Na osnovu zahteva jednog standarda i njegovih smernica konsultani vam pomžu da razvijete procedure usklađene sa vašim procesima i potrebama. Ove procedure treba da obezbede primenu, evidenciju i kontrolu zahtevanih procesa koje definiše standard.

Besplatni ISO standards – PDF

Jedno od najčešćih pitanja je – Da li je ISO standard besplatan? ISO organizacija na svom sajtu www.iso.org u odeljku prodavnice (iso standards store) pruža uvid u sve objavljene standarde i dokumenta. ISO organizacija zadržava autorsko pravo nad standardima, i kao takvo može vam biti ustupljeno. Na njihovoj platformi je objavljena cena svakog standarda i uslovi korišćenja.  Tokom Kovid-19 pandemije neki od standarda su bili javno dostupni i besplatni, kako bi se smanjio negativan uticaj pandemije. Najlakše je da iskoristite obrazac za pronalaženje željenog standarda ili srodnih dokumenata i proverite pod kojim uslovima možete preuzeti ISO standard.

 

Brzu i praktičnu implementaciju ISO standarda ostvarićete pomoću generičke dokumentacije u njakraćem roku

Nova verzija ISO standarda

Međunarodna organizacija za standardizaciju ISO (International Organization for Standardization) redovno vrši revizije postojećih standarda. Ove revizije se po nekom nepisanom pravilu rade na 5 do 10 godina, a u samom nastavku naziva standarda stoji godina od kada je aktuelna verzija u primeni (np. ISO 9001:2015).

Po objavljivanju nove verzije ISO standarda ostavlja se rok za prilagođavanje postojećih sistema, ali i definiše krajnji rok do kada sve organizacije moraju uskladiti svoje poslovanje sa novim standardom. Od tog datuma stara verzija prestaje da važi , a samim tim od momenta svi izdati sertifikati postaju ne važeći. Postupak Re-Sertifikacije sprovode sertifikacione kuće u skladu sa postojećim ugovorima i rokovima koji su raspisani.

Lista najčećšće korišćenih standarda se redovno kontroliše i podložna je češćem usklađivanju sa regulativama i zahtevima tržišta. Pozovite nas ili pošaljite upit kako bi vam pružili informaciju o aktuelnim verzijma standarda, i postupcima revizija koji su u toku.

 • ISO standardi za bezbednost hrane
 • ISO standardi za medicinska sredstva
 • ISO standardi za razvoj softvera
 • ISO standard i GDPR
 • ISO standardi za obrazovanje

Implementacija ISO standarda u poslovanje

Trusted by global companies

We research and development generic models for small i medium companies, the aim of being a first-choice for ISO standards within your sector.

U svrhu boljeg korisničkog iskustva i poboljšanje kvaliteta svojih usluga, web adresa koristi kolačiće.